3-KAFFE MED TRÄDGÅRDS-EMMA            

I vårt första Pod-avsnitt hälsar Anna och Marina på hemma hos trädgårdsdesignern Emma Johnson Blazquez. Vi kikar runt i Emmas fantastiskt vackra hus - en gammal tågstation i Hunnestad, utanför Varberg - dricker 3-kaffe, skrattar och talar om våren, drömmar, trädgård och självhushållning. 

Jag vill lysnna på 3-kaffe med trädgårds-Emma!

Bilder från Emmas hem

Nu är våren inom räckhåll och med Emmas 5 tips blir du redo att fånga solen och göra din trädgård vårfin! 
 
1. Håll ögon och öron öppna för vad som gör dig lycklig vid denna tid på året, och planera in det i massor i din egen trädgård. Kika in i andras gröna miljöer - fota och anteckna!


2. Om din lokala plantskola har öppet så frossa i tidig plantering av t ex trollhassel, hybridkejarolvon och vintergröna växter och växter med vacker bark, t ex korneller. Vintergröna växter sätts med fördel på våren så att de har en hel växtsäsong på sig att etablera sitt rotsystem.
 
3. Titta över de växter du har – när är de intressanta? Finns det tider på året där ingenting blommar? Se till att få en jämnare spridning på allt det vackra i din trädgård, så att den bringar fröjd för ögat året om!
 
4. Dahliknölar kan du köpa och sätta i kruka nu som du sedan sätter ut på friland i mitten-slutet på maj. Rikedom mäter jag i juli och fram till frosten när jag kan plocka famnen full och fylla huset fullt med vackra buketter - och vilken hit till gå-bort-buketten!


5. Så frön! Nu! Med målet att ha fullt med gröna grejer redo att plantera ut när det blir varmare. Ätbara växter som t ex slingerkrasse, ringblomma är otroligt vacka, och det finns alltid plats för en zucchiniplanta och lite sallad för att göra livet lite grönare – och skönare!
 
Och så ett 6:e bonus-tips: heltäckande nagellack för jordiga fingrar. 


Läs mer om Emma: http://emmajohnsondesign.com/ 
 

Etiketter: trädgård

Kommentera gärna: