Det vankas MATVAL!
Om maten och människorna.

Vi älskar mat – att äta den, laga den och hylla alla hjältar som ser till att vi får mat på vår tallrik, som ser till att djuren mår bra och att vi har ett öppet vackert landskap.

Inför årets Farmers Market har vi tänkt till lite extra hur vi kan göra skillnad. Kanske är det livet. Kanske är det ett stundande val som gör sig påmint. Kanske är det den lilla broschyren ”Om kriget och krisen kommer” som damp ner i brevlådan i våras.  Kanske är det bara för att det känns lätt och lustfyllt. Eller så är det en kombo av allt som lett fram till att vi nu bjuder in till ett MATVAL. 
 
Om du liksom oss, sätter maten, lokala råvaror och måltiden högt på agendan välkommen till vårt MATVAL torsdagen den 30 augusti på gårdsplanen på Strömma Farmlodge. 

Vem som helst är välkommen. 
Vi bjuder in regionala politiker från samtliga partier. 
 
Hur kärleksfull och kul kan en valdebatt vara? Vi väljer att lägga fokus på medskapande och dialog före envägskommunikation. För vi vill ju vara med allihop. Tycka, tänka och snacka. Tillsammans med våra politiker. 

Frågor som vi kommer att ta upp under kvällen rör lokal mat och råvaror på olika sätt. Hur får vi in mer lokal mat i skola och på våra äldreboenden? Hur tänker vi kring miljö och hållbar mat? 
 
NÄR - VAR - HUR: 
När: Torsdag 30 augusti kl 18.00 – 20.00. 
Var: Strömma Farmlodge. 
Hur: Du köper en biljett för 150 pix i butiken här på hemsidan med Swish som betalningsmetod. Då ingår maten och mötet. Vill du köpa till en bärs eller glas vin finns det i baren på plats. Mötet processleds av Anna Linton och Lovisa Jacobsson från We are Laja som ska göra sitt allra bästa för att skapa interaktivitet med målet att öka vår medvetenhet inför valet. Hur du sedan röstar, ja det är såklart upp till dig.